Winnaars Andalucian Dutch Open 2016

Ons eerste Andalucian Dutch Open

Via de Tulipan hoorden wij dat er een leuk matchplay toernooi georganiseerd zou worden op 5, 6 en 7 juni op Los Naranjos. Wij hebben gelijk geïnformeerd en ons voor dit toernooi ingeschreven.

Bij aankomst op de eerste dag zat de sfeer er gelijk goed in. Veel deelnemers kenden elkaar al en voor ons was alles nieuw. Na uitreiking van de wedstrijdvorm en het reglement werd er nog gezellig geborreld. Daarna ging ieder weer huiswaarts voor de volgende dag.

Op 6 juni ging het toernooi beginnen en iedere poule speelde die dag drie maal negen holes. De beste bal per team telt voor de score. Iedere gewonnen hole betekende 1 punt. Bij gelijk spel een half punt. Het maximale aantal punten per 9-holes bedraagt 6 punten. De spelvorm is erg leuk en wij speelden de eerste dag goed en scoorden daardoor veel punten. Op de tweede dag ging het minder, maar aangezien de concurrenten ook wat punten verspeelden, mochten wij met een half punt meer door naar de shoot out.

Bij de shoot out hadden wij bij één van de eerste holes geluk. Er hadden bij een hole een aantal deelnemers een gelijke score. Door middel van een chip zou beslist worden welk team zou afvallen. Degene die het verst van de hole lag zou afvallen. Herwin speelde zijn chip te kort, maar er was een andere deelnemer die nog verder van de hole lag. Dus wij mochten door naar de volgende hole. Dit ging net zo lang door, totdat wij de 18e hole bereikten samen met Patricia Hogerheijde en Jaap Blank.

De 18e hole zou de beslissing moeten brengen en anders doorspelen enz. enz. Hieronder een beschrijving van deze hole. Peter slaat af op hole 18 en ligt wat op links. Daarna is het de beurt aan Patricia. Zij heeft een geweldige afslag en ligt ver. Herwin slaat met een houtje zijn bal rechts naar de heuvel toe, zodat er voor Peter een kort ijzer overblijft. Jaap slaat zijn tweede bal richting green voor het water. Peter slaat zijn bal richting green, maar de bal komt links op de heuvel te liggen. Voor de kijkers die rondom de green staan dus rechts.
Patricia speelt haar bal richting green, maar gebruikt teveel power en slaat de bal out of bounds. Nu is Jaap aan de beurt en hem overkomt hetzelfde.
Nu is het weer de beurt aan Herwin en hij hoeft de bal alleen maar op de green te leggen. De ligging was niet optimaal, maar de bal rolt tot ongeveer 1 meter van de pin. Op dat moment hoeft Peter niet meer te putten en worden wij gefeliciteerd met deze overwinning. Nog nooit hadden wij zo’n groot toernooi als winnaars beëindigd. De uitreiking van de beker en een rondje spelen op Valderrama is natuurlijk fantastisch.

Niet het sterkste team heeft gewonnen, maar het team dat op het goede moment de juiste ballen speelden!

Nogmaals willen wij de organisatie en iedereen die heeft meegeholpen om dit toernooi tot een succes te maken bedanken voor het leuke, gezellige toernooi op een mooie baan.

Met veel plezier gaan wij weer deelnemen aan de Andalucian Dutch Open 2017!

Peter Frijlink en Herwin Postema

OLYMPUS DIGITAL CAMERA