Winnaars Andalucian Dutch Open 2018

Andalucian Dutch Open

Toen Jan-Pier en ik op de Hoge Kleij hoorden dat er in Spanje een wedstrijd gepland stond die we niet mochten missen hebben we ons direct ingeschreven. We kennen de familie Feiken al geruime tijd en wisten zeker dat het goed geregeld zou zijn. Tot onze verbazing was er een professionele wedstrijd leiding, een fotograaf, starter, lunchpakketten, werkelijk alles was tot in de puntjes geregeld.

Wij zijn een aantal dagen eerder aangekomen zodat we nog lekker even konden trainen aan de Spaanse kust. Zo hebben we voorafgaand aan de wedstrijd 81 holes gelopen en waren daardoor al heerlijk geacclimatiseerd. De tegenstanders waren erg goed, maar desondanks  wonnen we de meeste wedstrijden en kwamen in de finale terecht. Met alle spanningen die daarbij kwam kijken stonden we op de eerste hole afsloegen een slechte bal die gelukkig net niet links out of bounds terecht kwam. Ik dacht nog;  “hebben we de finale gehaald, en dan liggen we er na de eerste hole uit. En het werd nog beter, de tweede slag sloegen we achter in de buggy van de Familie Boerma, erger kon het echt niet. Toen door middel van een chip out wedstrijd waren we door naar de 2e hole, welke ook niet zonder slag of stoot ging, maar gelukkig maakte we een lange put en konden daardoor door naar de 3e hole, een par drie. Met verbazing stond ik te kijken naar alle mensen die meeliepen om de finalisten aan te moedigen. De par drie liep weer uit op een shoot-out die we maar net met een paar cm wonnen. Vervolgens waren er nog maar 2 teams over en stonden we echt in de Grand Final en speelde we tegen Oscar en Roel  op hole 18.  Het bleken waardige tegenstanders, maar we wonnen met 1 slag voorsprong. De  champagne werd ontkurkt en we sloten de avond af met een prachtig feest.

Iedereen die nog twijfelt of zij kans maken om een overwinning te behalen op de Andalucian Dutch Open moet dat gevoel laten varen.  Wij hadden nooit verwacht te  winnen, maar hadden het geluk aan onze zijde die dagen. Het toernooi was  tot in de kleine details top geregeld, we hebben echt genoten. We kijken er naar uit om dit jaar weer mee te doen, heerlijk te golfen, een heerlijk hapje en drankje te doen en uiteraard weer veel leuke mensen te ontmoeten.

Bedankt en tot 2019 Jan-Pier en Joost